...nezávislý trh pôžičiek, úverov a hypoték

Práve sa nachádzate: Vypočítajte si spotrebný úver - všetky kalkulačky na jednom mieste

Vypočítajte si spotrebný úver - všetky kalkulačky na jednom mieste

Dátum publikácie: 04.12.2015

Spotrebné úvery ponúkajú riešenie či už na bývanie, na auto a jeho kúpu, alebo prakticky na čokoľvek iné. V našom dnešnom článku sme si dali za cieľ nájsť kalkulačku pre každý jeden z nich.

Vypočítajte si spotrebný úver - všetky kalkulačky na jednom mieste

Ak si chcete kúpiť napríklad nové alebo ojazdené vozidlo, prípadne investovať do modernizácie domácnosti a jej rekonštrukcie, alebo splatiť dlhy, refinancovať pôžičky či čokoľvek iné, ideálnou voľbou je bankový spotrebný úver. Kalkulačka na výpočet splátky a pre porovnanie úveru je na webovej stránke každej banky, ktorá takýto úver ponúka a môže pomôcť aspoň orientačne zistiť, za akých okolností a podmienok je možné si požičať spotrebné úvery alebo pôžičky.

Porovnávacia kalkulačka na spotrebný úver a pôžičku

Tie sa dajú získať na auto, na bývanie, na refinancovanie alebo bezúčelovo, pričom kalkulačka pre spotrebný úver obvykle funguje pre každú pôžičku zvlášť. Okrem bánk je možné ju nájsť aj na niektorých nezávislých webových portáloch, ktoré sa venujú nestrannému porovnaniu viacerých úverov a pôžičiek. V oboch prípadoch však človek získa aspoň základnú predstavu o tom, aká vysoká bude asi splátka, koľko bude úver splácať a aké bude preplatenie.

Spotrebné úvery bezúčelové od Banky.sk

Na tomto špecializovanom portále venovanom bankám a úverom je k dispozícii tiež online kalkulačka a to pre porovnanie bezúčelových spotrebných úverov. V tomto prípade ide už o porovnanie viacerých konkrétnych úverových produktov  v bankách, čo môže ušetriť čas ako aj peniaze. Poradie úverov sa dá upraviť podľa rôznych kritérií, pričom je možné si vybrať do detailného porovnania až tri úvery. Ku každému úveru sú k dispozícii detailné informácie.

Interaktívna kalkulačka FINinfo.sk

Na webovej stránke FINinfo sa nachádza tiež zaujímavá online kalkulačka na výpočet ročnej percentuálnej miery nákladov, čiže RPMN. Okrem toho vie kalkulačka pracovať aj s tým, ak klient pozná splátku, ale aj vtedy, ak nepozná a pozná len úročenie. Výhodou je, že okrem prepočtu RPMN ponúka tento kalkulátor aj prehľadné zobrazenie každej splátky a jej výšky a samozrejme aj informáciu o tom, koľko zaplatí klient dokopy za úver a aká bude preplatená suma.

Finančné centrum Openiazoch.sk

Kto si chce vypočítať presný ročný úrok a výšku RPMN na základe sumy pôžičky a mesačnej splátky, môže použiť túto jednoduchú kalkulačku. Tá slúži na to, aby si klient mohol zistiť výšku ročného úroku v prípade, ak si požičiava napríklad pôžičku od nebankovej spoločnosti vo forme nebankového spotrebného úveru, pričom viacero nebankoviek uvádza napríklad úročenie za týždeň či mesiac. Na získanie relevantného čísla úroku slúži práve táto kalkulačka.

Porovnanie cez TotalMoney.sk

Veľmi detailné a prehľadné porovnanie či už pre bezúčelové úvery, úvery na auto, úvery na bývanie a rekonštrukciu, prípadne pre študentské pôžičky alebo pôžičky na refinancovanie a konsolidáciu ponúka aj jednoduchá kalkulačka vo forme prehľadnej tabuľky od TotalMoney. Tento finančný portál sa zameriava na pôžičky a úvery komplexne a ponúka veľmi jednoduché porovnanie úroku, poplatkov za poskytnutie, úverových limitov a tiež doby splácania.

Úverová kalkulačka Sme.sk

Z tejto kalkulačky sa dozviete mesačnú splátku z výšky úveru a splátkový kalendár po jednotlivých obdobiach, ktoré sú rozdelené na úroky a umorovanie splátky. Ide o všeobecný prepočet bez konkrétneho typu alebo značky úveru a cieľom výpočtu je skôr podať presnú predstavu ohľadom vývoju splátky v čase počas splácania z hľadiska porovnania splátky úroku a splátky istiny. Kto chce mať prehľad o tom, ako funguje splácanie pôžičky, túto kalkulačku určite ocení:

online kalkulačka na spotrebný úver

Kalkulačky na úvery priamo v bankách

Okrem rôznych porovnávacích webových portáloch je možné nájsť online kalkulačky na výpočet spotrebného úveru aj priamo na weboch bankách. V tomto prípade sa tieto výpočty už zameriavajú len na konkrétny jeden úver v danej banke, takže ak si chcete požičať viac úverov, musíte to spraviť v každej banke zvlášť, na druhú stranu, obvykle sa o konkrétnej pôžičke dozviete oveľa viac ako v prípade všeobecného porovnania a to aj ohľadom podmienok na jej získanie.

Poštová banka

Dobrá pôžička je názov spotrebného úveru v Poštovej banke, pričom ide o bezúčelovú pôžičku na čokoľvek. Aj tu sa nachádza online kalkulačka, ktorá ponúka prehľadný výpočet. Zvolíte výšku pôžičky, dobu splatnosti v rokoch, typ poistenia alebo ak poistenie nechcete, je možný výpočet aj bez neho a následne sa dozviete výšku mesačnej splátky, úrokovú sadzbu a môžete aj hneď požiadať o viac informácii odoslaním jednoduchého elektronického online formulára.

Sberbank

Spotrebný úver sa dá získať aj v Sberbank, pričom banka má v ponuke bezúčelový spotrebný úver alebo refinančný, určený na splatenie a konsolidáciu minulých pôžičiek. Pomerne detailný výpočet je možné získať po zadaní parametrov úveru, či už ide o jeho typ, výšku alebo splatnosť úveru v rokoch. Na základe tohto výpočtu sa klient orientačne dozvie úrokovú sadzbu, výšku splátky, výšku poplatku za poskytnutie úveru a tiež celkové náklady úveru a RPMN.

Spotrebný úver a pôžička VÚB

Všeobecná úverová banka má vo svojom portfóliu viacero spotrebných úverov a pôžičiek. Pre každý z nich je zvlášť kalkulačka na orientačný výpočet mesačnej splátky vrátane poistného. Môžete si zvoliť typ úveru od bezúčelového, cez Flexipôžičku na bývanie alebo Flexipôžičku na vyplatenie úverov. Zadáte výšku úveru, ktorý si chcete požičať, dobu splatnosti a prípadne aj druh poistenia a zistíte výšku splátky, počet splátok, úrok, RPMN, celkovú čiastku, ktorú zaplatíte a tiež výšku jednorazového poplatku za vybavenie.

Raiffeisen Bank

Pomerne detailný výpočet je možné nájsť aj pre pôžičku od Raiffeisen Bank, pričom v tomto prípade ide tiež o spotrebný úver, ktorý je navyše bezúčelový a dá sa získať na čokoľvek. Požičiava sa od 200 do 20.000 € a na základe zvolenia konkrétnej sumy a podľa počtu mesačných splátok sa dozviete jednoducho online a rýchlo to, aká je výška ročnej úrokovej sadzby, aká je hodnota ročnej percentuálnej miery nákladov, koľko preplatíte a koľko dokopy za pôžičku zaplatíte.

Spotrebný úver SLSP

Kalkulačka na stránke Slovenskej sporiteľni ponúka pre tento spotrebný úver základný prehľad o tom, koľko sa dá požičať od minimálnej sumy až po maximálny úver, aká môže byť splatnosť úveru a tiež informáciu o úrokovej ročnej sadzbe, výšky mesačnej splátky a výšky prípadného mesačného poistenia úveru. Samozrejme, výpočet je len informatívny. Výhodou je, že banka má len jeden spotrebný úver na čokoľvek, ktorý je použiteľný univerzálne na akýkoľvek účel.

ČSOB spotrebný úver

Kalkulačka na výpočet splátky a úverov funguje aj pre ČSOB úvery. Jednoducho a rýchlo sa dá prostredníctvom online aplikácie na webovej stránke banky vypočítať tak výška splátky, ako aj úroková sadzba pre konkrétny typ úveru, či už ide o bezúčelovú pôžičku alebo o účelový úver na modernizáciu a bývanie. V kalkulačke sa dozviete aj výšku prípadného poistenia k úveru, výšku spracovateľského poplatku, ročnú percentuálnu mieru nákladov a tiež celkovú preplatenú čiastku.

UniCredit Bank

Spotrebné úvery, či už bezúčelové na čokoľvek alebo účelové na refinancovanie starých pôžičiek, ponúka aj UniCredit Bank. Tá má k dispozícii zaujímavý online výpočet pre refinančný spotrebný úver, ktorý sa dá získať na splatenie aj viacerých starých dlhov. Na základe pôvodnej výšky úverov, zostatku úverov a podľa mesačnej splátky vie kalkulačka vypočítať, aká bude potrebná nová refinančná pôžička a tiež aj jej parametre od splátky až po úrok.

Úverová kalkulačka mBank

Jednoduchý a orientačný výpočet pre úvery sa dá zistiť aj na webovej stránke mBank, pričom táto banka je známa najmä tým, že umožňuje požiadať o úver aj online cez internet a tak je možné vybavenie priamo z pohodlia domova. V tomto prípade sa dá vypočítať presne na základe vstupných parametrov výška pôžičky a mesačná splátka, pričom žiadateľ len zvolí výšku úveru a počet mesačných splátok. Online kalkulačka mu vypočíta aj úrok, RPMN a celkovú zaplatenú sumu.

OTP Banka

OTP Banka má vo svojej ponuke tak účelové ako aj bezúčelové spotrebné úvery, či už Expres úver na čokoľvek, prípadne refinančný spotrebný úver alebo spotrebný úver na bývanie. Banka na svojom webovom sídle ponúka okrem všetkých informácii o danom úvere aj možnosť online výpočtu výšky splátky, pričom žiadateľovi stačí zadať sumu a počet splátok, prípadne si vybrať aj pripoistenie úveru. Dozvie sa mesačnú splátku, celkovú čiastku, ktorú zaplatí a samozrejme aj úrok a RPMN.

Spotrebný úver TB

Tatra Banka má v ponuke spotrebný bezúčelový úver a online kalkulačka ponúka každému žiadateľovi možnosť orientačne zistiť, za akých podmienok si môže tento úver požičať. V tomto prípade je možné získať na základe zadanej výšky pôžičky a doby splatnosti v mesiacoch prehľad nielen o výške mesačnej splátky a o tom, čo zahŕňa, ale aj získať informácie ohľadom prípadných poplatkov za úver, RPMN a tiež celkovú výšku úveru. Keďže banka ponúka aj tzv. zrýchlené splácanie, môžete si tu vypočítať aj to, koľko takýmto spôsobom splácania viete ušetriť.

Prima Banka

Ak chcete vedieť, koľko budete splácať na spotrebnej pôžičke v Prima Banke a za akých podmienok sa dá tento úver získať, povie Vám to online kalkulačka priamo na webstránke banky. Ide o komplexný a veľmi dobrý nástroj či už pre bezúčelovú pôžičku alebo pôžičku na splatenie úverov, kde sa môžete dozvedieť napríklad aj to, koľko si môžete požičať na základe Vami zvolenej mesačnej splátky, ale aj to, koľko môžete ušetriť napríklad pri refinancovaní. Spomedzi bankových kalkulačiek je táto jedna z najviac komplexných vôbec.

Zuno banka

Kto si chce požičať za výhodných podmienok, môže to skúsiť aj v banke Zuno, ktorá má vo svojom portfóliu produktov tiež spotrebný bezúčelový úver na čokoľvek a to vo forme online pôžičky. Tá sa dá získať od 500 € až do 20.000 € so splatnosťou na 6 až 72 mesiacov. Informácie o konkrétnej výške mesačnej splátky ako aj o celkovom preplatení a ročnom úroku sa dozviete priamo na webestránke v rámci orientačného výpočtu a máte hneď aj možnosť požiadať o úver.

Nezabudnite, že...

  • Každý výpočet je len orientačný a najlepšie a najpresnejšie sa o podmienkach úveru dozviete v prípade výpočtu na základe individuálnych parametrov
  • Viacero bánk môže mať rôzne podmienky pre schvaľovanie úverov a tak samotná výška splátky, úroku alebo RPMN nemusí byť rozhodujúca pre zvolenie úveru
  • Ak hľadáte prehľad kompletných úverov spotrebného typu aj s ich recenziou, prečítajte si naše porovnanie spotrebných úverov v bankách aj v nebankovkách
  • Niektoré banky ponúkajú aj možnosť pre svojich klientov požiadať o predschválený spotrebný úver cez internet banking, ale v tomto prípade môžu byť úroky alebo iné podmienky o niečo horšie, ako keby ste sa pokúsili získať nový úver v konkurenčnej banke

Článok spadá do kategorií: Bankové pôžičky, mBank, OTP Banka Slovensko, Poštová banka, Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, UniCredit Bank Slovakia, VÚB, Prima banka, ČSOB, Spotrebný úver