...nezávislý trh pôžičiek, úverov a hypoték

Práve sa nachádzate: Tesco pôžička - online úver bez poplatku

Tesco pôžička - online úver bez poplatku

Dátum publikácie: 10.12.2015

Tesco pôžička je finančný produkt, ktorý poskytujú Tesco Finančné služby a ide v podstate o nebankový spotrebný úver od Home Credit. Pôžička z Tesca sa dá vybaviť tak osobne, ako aj cez telefón alebo online z pohodlia domova.

Tesco pôžička - online úver bez poplatku

Pôžička Tesco je produkt dostupný pre naozaj každého žiadateľa, či už ide o dôchodcov, živnostníkov, podnikateľov alebo samozrejme aj bežných zamestnancov. Výhodou je, že podmienky pre získanie sú pomerne priaznivé a nie je problém ich splniť pre každého, kto má nejakú formu pravidelného príjmu. Okrem toho, vďaka pomerne širokým možnostiam a limitom samotnej pôžičky je možné ju využiť naozaj na čokoľvek, či už na menšie alebo aj väčšie výdaje.

Pôžička od Tesco Finančné služby je navyše veľmi dostupná aj vďaka veľmi širokej sieti pobočiek tohto nákupného centra, pričom otváracie hodiny samotného obchodného zastúpenia ale nemusia vždy korešpondovať s otváracím časom obchodného domu. Nemožno teda čakať, že si vybavíte úver 24 hodín denne napríklad v hypermarkete, ktorý má otvorené prakticky nonstop. Práve pre tých, čo chcú vybaviť veci bez osobného kontaktu, sa dá vybaviť aj Tesco pôžička online.

Kto môže rýchle pôžičky Tesco získať?

Tesco Hotovostná pôžička, ako sa tieto finančné pôžičky presne volajú, sú dostupné pre naozaj široký okruh záujemcov. To je výhodné v prípade, že nie ste napríklad len zamestnanec na trvalý pracovný pomer na dobu neurčitú, ale patríte aj do inej skupiny klientov. Podmienkou je však najmä to, aby ste mohli úver splácať a mali ho z čoho splácať.

Tesco úvery môže získať:

  • Zamestnaný na trvalý pracovný pomer na dobu neurčitú
  • Zamestnaný na trvalý pracovný pomer na dobu určitú v prípade, že má dostatočnú bonitu a dostatočný príjem
  • Starobný dôchodca
  • Samostatne zárobkovo činná osoba, čiže SZČO (živnostník)
  • Podnikateľ

Samozrejme, každý žiadateľ musí splniť aj podmienku veku nad 18 rokov, musí mať platný doklad totožnosti a mať trvalý zdroj príjmov, či už ide o podnikateľský príjem, dôchodok alebo zamestnanecký príjem. Dostupná je tak táto pôžička aj pre dôchodcov ale aj pre iné skupiny záujemcov, avšak vzhľadom na to, že je nutné mať pravidelný príjem, nie je určená pre nezamestnaných.

Konkrétnejšie recenzie na to, kto už úver získal, ale aj na konkrétne skúsenosti s pôžičkami, je možné nájsť na internete, napríklad cez fórum alebo nejakú diskusiu. Kto má viac otázok, môže sa obrátiť aj na telefonický kontakt 850 333 800, kde sa môže dozvedieť, či patrí do skupiny klientov, ktorí môžu získať úver. Na výpočet pôžičky slúži online kalkulačka, ale čo sa týka sumy, dá sa požičať menšia suma, napríklad aj 3000 Eur, ale aj väčšia suma, aj nad 10.000 €.

Aké sú podmienky a čo treba splniť

Tesco pôžička kladie podmienky jednak finančné a jednak nefinančné. Na to, aby ste si mohli tento úver požičať, je potrebné on požiadať, či už osobne, telefonicky alebo prostredníctvom webovej stránky. Skúsenosti ukazujú, že práve pôžička Tesco online je najdostupnejšia z hľadiska jednoduchého a rýchleho vybavenia, pretože nezáleží na tom, či ste z veľkého mesta ako Košice alebo z vidieka, požiadať o úver môžete priamo z pohodlia domova a nemusíte nikam chodiť.

Tesco pôžička je schválená obvykle na počkanie po požiadaní a peniaze sa vyplácajú obvykle do 48 hodín na bankový účet, prípadne je aj možnosť vyplatenia formou poštovej poukážky, ktorá príde domov na adresu a klient si ju môže nechať preplatiť na pošte. V tomto prípade sa teda dá obísť povinnosť mať účet v banke a nemusíte do banky vôbec ani chodiť. Na uzatvorenie zmluvy je potrebné mať viacero dokladov, pričom je nutné mať príjem, ale ak si ho Tesco nevyžiada, dá sa v podstate získať táto pôžička aj bez dokladovania príjmu.

Na vybavenie a uzatvorenie zmluvy potrebujete:

  • Mať vek nad 18 rokov
  • Mať doklad totožnosti, najlepšie občiansky preukaz a ešte jeden doklad totožnosti
  • V prípade potreby mať aj možnosť potvrdenia výšky príjmu, či už formou výpisu z účtu, cez daňové priznanie, cez výmer dôchodku, prípadne cez výplatné pásky alebo iným dokladom
  • V prípade potreby poskytnúť aj telefonické číslo do zamestnania, dôchodcovia môžu uviesť mobilný telefón alebo pevnú linku domov, podnikatelia a živnostníci zas mobilný telefón s mesačným paušálom.

Na získanie pôžičky sa nevyžaduje ručiteľ. Výška príjmu sa uvádza v žiadosti, ale nie je vždy potrebné ju aj dokladovať a preukazovať. Požičať sa dá od 800 € až do 16.000 €, v prípade pôžičky cez telefón a online je to do 5.000 €. Vyplatenie pôžičky môže byť na účet alebo poštovou poukážkou, neplatia sa žiadne poplatky za vedenie, vybavenie ani za predčasné splatenie pôžičky. Čo sa týka splatnosti úveru, tak splatnosť môže byť od 12 do 84 mesiacov a je flexibilne voliteľná po 6 mesiacoch.

Online žiadosť a online formulár

Najjednoduchšie sa dá vybaviť Tesco pôžička online cez internet. V tomto prípade stačí vyplniť len online formulár, ktorý je v podstate žiadosť o telefonický kontakt. Tento kontaktný formulár umožňuje jednak odoslať už hneď na úvod osobné údaje, ale zároveň aj špecifikovať, či má klient záujem o vybavenie úveru ihneď alebo až s neskorším časovým odstupom. Je totiž možné zvoliť konkrétne časové rozpätie, kedy chce žiadateľ pristúpiť k vybavovaniu.

Následne ho bude na základe odoslania telefónneho čísla kontaktovať telefonicky pracovník Tesco Finančné služby, ktorý vyplní so žiadateľom o úver konkrétnu žiadosť o pôžičku už podľa možností a predstáv záujemcu. Špecifikuje sa teda tak výška úveru, ako aj žiadaná splatnosť, forma vyplatenia pôžičky a tiež aj forma splácania pôžičky, čiže buď cez inkaso k bankovému účtu, prípadne cez trvalý platobný príkaz alebo cez splácanie cez poštovú poukážku.

Následne prebehne proces schvaľovania úveru. Ak je to potrebné pre zistenie presnej bonity a schopnosti žiadateľa úver splácať, je nutné aj doložiť výšku príjmu buď priamo potvrdením od zamestnávateľa, prípadne cez výpis z bankového účtu alebo cez dôchodkový výmer v prípade dôchodcu. V prípade online žiadosti a telefonického vybavenia úveru sa dá ale požičať len do 5.000 €. Po schválení úveru je treba ešte podpísať úverovú zmluvu a po jej podpísaní sa obvykle financie posielajú do 48 hodín klientovi.

Na čo sa tieto hotovostné pôžičky hodia?

Veľkou výhodou Tesco pôžičky je, že ide v podstate o bezúčelový spotrebný úver. Vďaka tomu je možné si požičať naozaj na čokoľvek a hocičo, pričom poskytovateľ nepodmieňuje schválenie úveru ani žiadnym konkrétnym účelovým viazaním a ani nutnosťou preukázať, na čo chce klient finančné prostriedky použiť. Nie je tiež nutné ani neskôr dokladovať, ako ste peniaze minuli, takže v tomto ohľade máte voľné ruky.

A na čo všetko sa dajú pôžičky použiť?

  • Na menšie nečakané výdavky, napríklad ak máte pokazený spotrebič v domácnosti a potrebujete finančné prostriedky na jeho opravu
  • Na väčšie výdaje, napríklad na zaplatenie nejakej oslavy, prípadne na zaplatenie svadby, dovolenky alebo niečo iné
  • Na zaplatenie darčekov, napríklad k Vianociam
  • Na menšiu modernizáciu domácnosti, napríklad nákup nového nábytku alebo iných doplnkov bývania
  • Na menšiu rekonštrukciu a rekonštrukčné práce v domácnosti, byte alebo na dome
  • Aj na auto, avšak tu ste limitovaný maximálnou výškou úveru a v tomto prípade existujú aj výhodnejšie finančné produkty
  • Na čokoľvek iné, pretože Tesco úver je možné použiť na čokoľvek

Samozrejme je možné napríklad použiť tento úver aj na splatenie menších a nevýhodných pôžičiek, avšak treba si uvedomiť, že poskytovateľ overuje bonitu klienta a tiež aj rôzne finančné registre, takže nahliada aj do finančnej minulosti a aktuálnych finančných záväzkov. Pokiaľ ste teda napríklad vo vážnom omeškaní splácania iného úveru alebo nebodaj už máte prebiehajúce exekučné konanie, s najväčšou pravdepodobnosťou pôžičku nezískate.

Ostatné podmienky, limity, výhody a nevýhody pôžičky

Za vybavenie pôžičky sa neplatí žiaden poplatok, podobne ani za jej predčasné splatenie, avšak o úmysle predčasne splatiť úver je potrebné informovať veriteľa 30 dní telefonicky alebo písomne vopred. Cez klientské centrum je možné si tiež dojednať aj zmenu termínu pravidelnej mesačnej splátky, ak z nejakého dôvodu klientovi vopred daný termín nevyhovuje. Ak to dovoľuje aj úverová zmluva, je možné tiež meniť výšku splátky, tiež telefonicky.

  • Do 30 dní od podpisu úverovej zmluvy je možné úver vrátiť bez toho, aby ste za to museli platiť nejaké sankcie alebo úroky
  • Veľkou výhodou je samotná bezúčelovosť pôžičky, jednoduché vybavenie úveru a rýchle získanie finančných prostriedkov na účet do 48 hodín
  • Naopak nevýhodou je fakt, že vo väčšine prípadov v prípade menej bonitného klienta si poskytovateľ vypýta dokladovanie príjmu, čo môže byť napríklad pre živnostníkov s daňovou optimalizáciou problém
  • Hoci je úver bezúčelový, vďaka obmedzeniu pri vybavovaní online alebo cez telefón len do sumy 5.000 € sa nehodí na väčšie výdavky a ide skôr o menšiu pôžičku
  • Tiež vzhľadom na to, že ide v podstate o bezúčelovú pôžičku, je nutné počítať s vyšším úročením ako v prípade bežných bankových úverov
  • táto pôžička nie je dostupná ale pre ľudí bez príjmu, takže ak hľadáte takéto úvery, skúste napríklad naše porovnanie pôžičiek pre nezamestnaných alebo priamo recenzie pôžičiek bez dokladovania príjmu

Porovnanie s inými pôžičkami podobného typu

Pôžička / Parameter Úverový limit Splatnosť pôžičky
Tesco pôžička 800 € - 16.000 € (5.000 € pri online úvere) 12 - 84 mesiacov
Profi Credit 300 € - 3.000 € 18 - 42 mesiacov
Quatro pôžičky 600 € - 5.000 € 12 - 60 mesiacov
Provident 60 € - 2.300 € 3 - 22 mesiacov

Ostatné online pôžičky alebo pôžičky bez poplatkov a ich podmienky, možnosti získania a parametre nájdete aj v našich ďalších recenziách a porovnaniach.

Článok spadá do kategorií: Nebankové pôžičky, Bez ručenia, Pôžička na čokoľvek, Rýchle pôžičky, Pôžičky bez poplatkov, Pôžičky online