...nezávislý trh pôžičiek, úverov a hypoték

Práve sa nachádzate: Pôžičky pre nezamestnaných alebo bez dokladovania príjmu

Pôžičky pre nezamestnaných alebo bez dokladovania príjmu

Dátum publikácie: 27.07.2015

Podľa aktuálnych pravidiel nie je možné poskytovať pôžičku pre nezamestnaných. Pre poskytnutie pôžičky je potrebné dokladovať príjem za posledné 3 mesiace. Príjem môže byť zo zamestnania, podnikania alebo dôchodku. Nebankové spoločnosti môžu mať menej prísne podmienky poskytnutia pôžičky ako bankové. Poskytovateľ pôžičky je však povinný overiť si vašu schopnosť pôžičku splácať.

Pôžičky pre nezamestnaných alebo bez dokladovania príjmu

Pokiaľ človek hľadá úver bez dokladovania príjmu, obvykle ho k tomu vedú rôzne dôvody. Buď ide napríklad o živnostníkov, ktorí majú vďaka daňovej optimalizácii oficiálne príliš nízky príjem, takže by naň pôžičku nedostali. Alebo ide o zamestnancov s minimálnou alebo nízkou mzdou, ktorá by tiež mohla byť problémom pri posudzovaní ich bonity. V neposlednom rade bez dokladovania príjmu si chcú požičať aj ľudia bez práce, ktorí riešia svoj príjem inak.

Ste nezamestnaný, bez potvrdenia príjmu a potrebujete overenú pôžičku?

  • jednoduché vybavenie
  • peniaze na účet do 24h od schválenia
  • dostupná pôžička
  • bez potreby ručiteľa
Pôžička až do 6 000 € Vyplniť žiadosť 11 klientov už dnes požiadalo

Nie vždy však znamenajú pôžičky bez dokladovania príjmu to isté, čo pôžičky pre nezamestnaných. Záleží totiž od individuálnej situácie a od toho, o aký úver máte záujem. Pokiaľ niekto potrebuje narýchlo len niekoľko desiatok alebo stoviek Eur na dočasné zlepšenie finančnej situácie, má pomerne dosť možností. Aj v prípade menších súm je vša potrebné dokladovať príjem a schopnosť splácať pôžičku.  Ak sa však už jedná o väčší finančný obnos, dôležité je, či máte čím alebo kým ručiť a tiež to, či ste nezamestnaní len chvíľu alebo dlhodobo.

Možnosti v banke

Pre nezamestnaných banky nepožičiavajú úvery a pôžičky. Dôležité je mať na základe príjmu a splácania predošlých záväzkov pozitívny úverový profil a banka Vám sama ponúkne napríklad  možnosť zriadiť si povolené prečerpanie na účte, prípadne spotrebný úver alebo kreditnú kartu.

Ak teda niekto zarába aspoň priemernú mzdu alebo mu podobná čiastka chodí pravidelne na bankový účet, môže získať takýmto spôsobom akoby predschválený úver či limit na úver a následne stačí už len požiadať o schválenie pôžičky, pričom banka nepotrebuje už overovať výšku Vášho príjmu, nakoľko ho  sama vypočítala alebo odhadla podľa obratov a príjmov na účte. Výška úveru závisí samozrejme od toho, aká veľká suma na účet pribúdala. Ľudia úplne bez práce a úplne bez príjmu však v banke nepochodia.

Aj na minimálnu mzdu

Šancu na získanie úveru ale majú aj ľudia s menšími príjmami, ale v tomto prípade je limit naozaj nízky. Obvykle si tak môžete požičať len minimálne čiastky či už na kreditnú kartu alebo spotrebný úver, obvykle okolo 1.000 až 3.000 €. 

Bez dokladovania príjmu, avšak pokiaľ stále nejaký máte a ten Vám chodí na účet, si môžete samozrejme požičať v banke tiež. V tomto prípade, pokiaľ Vám stále určitá finančná čiastka na účte neustále pribúda, sú Vaše možnosti na získanie úveru oveľa lepšie, ako keď sa tak dialo len v nedávnej minulosti. Aj v tomto prípade závisí výška úveru od výšky obratov na účte, kto má napríklad minimálnu mzdu, ktorá mu chodí na účet, získa úver zväčša do 5.000 až 7.000 €.

Nebankové pôžičky

Požičiavajú samozrejme aj nebankové spoločnosti. Niektoré nebankovky požičiavajú aj bez dokladovania príjmu, ale je potrebné pri vypĺňaní žiadosti aspoň vyplniť mesačné príjmy. Vo veľkej väčšine ide o krátkodobé úvery.

Nasledujúce informácie už nemusia byť aktuálne

Ferratum Bank

Krátkodobú pôžičku ponúka napríklad Ferratum Bank, pričom je možné si požičať buď priamo na účet alebo aj poslaním peňazí cez šek. Takto sa dá získať bezúčelovo úver až do výšky 350 € a to so splatnosťou až do 30 dní. V tomto prípade je však potrebné pri žiadosti o úver aspoň deklarovať, aký má človek príjem mesačne, hoci nebankovka nevyžaduje jeho dokladovania priamo či už tlačivom od zamestnávateľa alebo výpisom z účtu. Až do 700 € sa dá požičať nová rýchla pôžička, ale tu už môže nebankovka vyžadovať doloženie príjmu.

SMS Credits

Od 20 do 350 € požičiava aj SMS Credits, čo je nebankovka zameriavajúca sa na rýchle pôžičky online a cez SMS. V tomto prípade je splatnosť možná na 5, 10 alebo na 15 dní, takže tiež ide o krátkodobé pôžičky a to bez ručiteľa aj bez dokladovania príjmu. Peniaze môžete mať na účte už do pár minút a použiť ich môžete na čokoľvek. V tomto prípade nie je potrebné pri žiadosti ani deklarovať výšku príjmu, čo je teda výborná príležitosť pre nezamestnaných.

Credit One

Nebankové pôžičky bez dokladovania príjmu ponúka aj Credit One, pričom požičať sa takto dá do 350 €. Záujemca si môže zvoliť presnú sumu o ktorú má záujem a navyše pôžičky sú komplet bez ručenia. Aj tento typ úveru patrí medzi tie krátkodobé, čo znamená, že maximálna doba splatnosti je do 30 dní. Pozor však na to, že v niektorých prípadoch môže spoločnosť požadovať dokladovanie príjmu a to podľa individuálneho vyhodnotenia rizika klienta.

Pôžičkomat

Veľmi známym poskytovateľom nebankových úverov najmä cez internet je aj Pôžičkomat. Vďaka tomu, že poskytuje úvery aj bez dokladovania príjmu, je možné získať peniaze rýchlo a jednoducho bez zbytočného zdržovania, pričom prvýkrát sa dá požičať do 95 €, ale dlhodobejší klienti môžu získať omnoho viac, dokonca až do 900 €. Tiež ide o krátkodobé úvery so splatnosťou do 30 dní, neplatíte žiadne skryté poplatky a dlhodobí klienti majú aj lepšie úročenie.

Ammado

V poslednej dobe sa tešia veľkej popularite aj pôžičky od Ammado. Tieto sú dostupné aj pre nezamestnaných alebo bez dokladovania príjmu, čo sa hodí aj vtedy, ak človek má napríklad príjem z brigád alebo iný druh príjmu, ktorý ostatné nebankovky neakceptujú. Výška pôžičky môže byť už od 100 €, ale môže to byť dokonca aj niekoľko tisíc €, pričom doba splácania je od 1 do 7 rokov. Tento druh pôžičiek navyše umožňuje odložiť si splátku na štyri mesiace zadarmo v prípade akýchkoľvek problémov.

Čo ak potrebujete väčšiu sumu peňazí?

  • Bez dokladovania príjmu si väčšiu sumu nad 10.000 € v banke obvykle nepožičiate; výnimkou boli kedysi hypotéky bez dokladovania príjmu, ktoré ale dnes banky už nepožičiavajú a už vôbec nie ľuďom bez práce
  • V bankách aj nebankových spoločnostiach je možné získať väčší obnos peňazí v prípade, ak máte ručiteľa, ktorý za Vás dokladuje príjem, prípadne ak ide o spolužiadateľa, kedy banka berie do úvahy v podstate jeho príjem a jeho údaje
  • Bez ručiteľa je možné získať úver už len v prípade založenia nehnuteľnosti, na čo sa zameriavajú len nebankové spoločnosti a tento úver je bezúčelový a obvykle najviac do polovice hodnoty nehnuteľnosti podľa znaleckého posudku
  • Ak si požičiate z nebankovky viac peňazí a založíte nehnuteľnosť, majte na pamäti, že veľakrát sú podmienky veľmi prísne a už pri najmenšom omeškaní môžete o nehnuteľnosť prísť; veľmi dobre si prečítajte podmienky úveru ešte pred podpisom a skonzultujte ich ideálne s právnikom
  • Dajte si pozor aj na poplatky a úroky, pretože väčšiu sumu finančných prostriedkov bez dokladovania príjmu alebo pre nezamestnaných poskytujú nebankovky za pomerne vysokých úrokových podmienok, ktoré sú mnohokrát extrémne nevýhodné

Získajte pôžičku ešte dnes:

Získať pôžičku

Článok spadá do kategorií: Bankové pôžičky, Nebankové pôžičky, Ručenie nehnuteľnosťou, Bez ručenia, Pôžičky pre nezamestnaných, Pôžičky bez dokladovania príjmu