...nezávislý trh pôžičiek, úverov a hypoték

Práve sa nachádzate: Pôžička do výplaty - ako si vybrať a je lepší Pôžičkomat alebo Ferratum Bank?

Pôžička do výplaty - ako si vybrať a je lepší Pôžičkomat alebo Ferratum Bank?

Dátum publikácie: 02.11.2015

Pôžičky pred výplatou sú úvery, ktoré sa poskytujú na preklenutie krátkodobého nedostatku finančných prostriedkov alebo v prípade, ak má človek nečakané výdaje a nemá dostatočnú hotovosť na účte alebo k dispozícii.

Pôžička do výplaty - ako si vybrať a je lepší Pôžičkomat alebo Ferratum Bank?

Pôžička pred výplatou je termín, ktorý sa používa teda pre také nebankové úvery, ktoré sa dajú vybaviť rýchlo, s minimom dokladovania, jednoducho bez preukazovania účelu použitia úveru a pokiaľ možno aj bez ručiteľa alebo iného zabezpečenia. Zmyslom je teda získať takéto pôžičky do výplaty alebo do doby, kým bude mať žiadateľ dostatočnú hotovosť. V podstate musí ísť o rýchle pôžičky na čokoľvek s minimom dokladovania, ktoré možno získať najneskôr do 24 hodín.

Chcete získať pôžičku pred výplatou schvalovanú až 93% rýchlo a jednoducho?

  • jednoduché vybavenie
  • peniaze na účet do 24h od schválenia
  • dostupná pôžička
  • bez potreby ručiteľa
Pôžička až do 6 000 € Vyplniť žiadosť 14 klientov už dnes požiadalo

Vo veľa prípadoch je ale vybavenie oveľa skôr, zväčša už v ten istý deň. Tieto pôžičky poskytujú nebankové spoločnosti najčastejšie buď ako online alebo ako SMS úvery, pričom ide v oboch prípad o krátkodobý finančný produkt, čo znamená splatnosť na niekoľko dní až týždňov. Viaceré nebankové spoločnosti sa orientujú na oba spôsoby poskytovania úverov, iné len na jeden. Každá nebankovka však môže mať iné finančné a nefinančné podmienky a preto je dôležité vzájomné porovnanie pôžičiek do výplaty.

Ďalšie videá si môžete pozrieť na YouTube kanále 123 Pôžičky

Pôžičky pred výplatou online

Nebanková pôžička pred výplatou online má výhodu v tom, že o úver je možné požiadať prakticky ihneď z pohodlia domova a to prostredníctvom webovej stránky nebankovej spoločnosti. Tu sa nachádza väčšinou aj online formulár, ktorý je alternatívou k bežnej papierovej žiadosti. V rámci formuláru je dostupná aj kalkulačka, ktorá hneď ukáže žiadateľovi, o koľko úver preplatí. Niekedy môže byť takáto pôžička pred výplatou aj bez registra, čo znamená, že sa poskytuje bez náhľadu do registrov dlžníkov.

  • V prípade online úverov ide o veľmi rýchle pôžičky pred výplatou, kde je požiadanie otázkou pár minút a zvyčajne do hodiny vie žiadateľov výsledok schvaľovacieho procesu
  • Na vybavenie nie je potrebné dokladovať účel použitia úveru ani preukazovať výšku príjmu, nie je nutné ani ručenie ručiteľom alebo inou formou ručenia
  • Väčšina poskytovateľov sa sústreďuje len na tento druh krátkodobých úverov a pôžičiek, takže schvaľovanie je takmer automatizované a teda veľmi rýchle
  • Požičať sa dá zvyčajne niekoľko desiatok až stoviek € s dobou splatnosti obvykle do mesiaca, pričom niektoré nebankovky poskytujú za poplatok predĺženie splatnosti
  • Nezabudnite na naše ďalšie recenzie a porovania, najmä ak si chcete pozrieť aj iné pôžičky do 24 hodín

SMS pôžičky pred výplatou

U nás medzi pomerne nové pôžičky pred výplatou patria SMS úvery. Ide podobne ako v prípade pôžičiek cez internet o veľmi rýchle pôžičky s vybavením obvykle za niekoľko minút až hodín, pričom v tomto prípade sa posiela žiadosť o úver cez krátku textovú správu SMS a to v špeciálnom formáte podľa zadania tej-ktorej nebankovky, ktorá úver poskytuje. SMS správa sa pošle na zverejnené číslo nebankovej spoločnosti a potom sa už len čaká na výsledok schvaľovacieho procesu, čo trvá obvykle len pár minút až hodín.

  • V prípade SMS pôžičiek môžu niektoré nebankové spoločnosti chcieť najprv registráciu online cez webovú stránku a následne sa až žiada o úver cez SMS, iné takúto registráciu nevžadujú
  • Podobne ako v prípade predošlého typu úveru, aj tu  ide o pôžičky ideálne na prekrytie aktuálneho nedostatku finančných prostriedkov, takže sa dá požičať veľmi rýchlo
  • Zväčša sa po schválení finančné prostriedky odosielajú na účet a nie je problém ich mať k dispozícii aj v deň schválenia pôžičky
  • Ide o krátkodobé pôžičky najčastejšie do 30 dní, ktoré sa poskytujú na niekoľko desiatok až stoviek €, pre nových žiadateľov je obvykle prvý úver do 100 €

Pôžičky od Ferratum Bank

Ferratum Bank je poskytovateľ nebankových pôžičiek, ktorý má v ponuke rýchle SMS aj online úvery na čokoľvek a ideálne vtedy, ak potrebujete peniaze na nečakané výdaje alebo do výplaty. Pôžičky majú jasné a zreteľné podmienky, sú bez poplatkov vopred a nie je dôležité ani to, na čo si chcete požičať, pretože ide o bezúčelové pôžičky, kedy veriteľ nijako neobmedzuje účelovo využitie úveru a nie je potrebné ani spätne dokladovať, na čo boli peniaze použité.

Prvým typom úveru, ktorý nebankovka poskytuje, je klasická krátkodobá pôžička. V tomto prípade sa dá požičať od 30 € do 350 €, v závislosti na tom, či si požičiavate prvý úver ako nový žiadateľ, alebo či ste už dlhodobejší klient, ktorý má možnosť získať úver až do maximálneho limitu. Doba splatnosti je v tomto prípade flexibilne zvoliteľná od 7 do 30 dní a pôžičku vybavíte online aj cez SMS. V prípade potreby za poplatok je možné dobu splatnosti predĺžiť.

Dá sa to o 15 alebo aj o 30 dní. Tieto úvery sa poskytujú všetkým občanom SR s trvalým pobytom na území SR, ktorí majú vek nad 18 rokov a nie je potrebné ani dokladovanie príjmu a žiadateľ nemusí mať ani vlastného ručiteľa. Samotný proces schvaľovania je veľmi rýchly a môžete si požičať už do 24 hodín, pričom nebankovka vyplatí peniaze buď bezhotovostne na bankový účet, čo je rýchlejšie, alebo aj formou šeku na adresu žiadateľa, čo trvá zvyčajne do 4 dní.

Výhodou je, že tento typ úveru si môžu požičať aj menej bonitní klienti ako ženy na materskej dovolenke alebo dôchodcovia. Pôžičku môžu získať klienti nad 18 rokov, ktoré majú príjem a sú bezúhonné. Druhým typom úveru, ktorý má nebanková spoločnosť v ponuke, je tzv. Rýchla pôžička, ktorá sa poskytuje od 200 € a nový klient ju môže získať do 350 €, dlhodobý klient až do 700 €. Vybavenie je online, úver je bezúčelový a spláca sa mesačnými splátkami, pričom splatnosť je od 2 do 12 mesiacov. Pôžička sa poskytuje pre žiadateľov od 18 do 70 rokov a zvyčajne je vybavená do 24 hodín.

Spoločnosť Ferratum Bank p.l.c. funguje na slovenskom trhu už od marca roku 2013, potom čo nám bola udelená banková licencia Maltským úradom finančných služieb. Týmto krokom sme začali pôsobiť na slovenskom trhu ako subjekt poskytujúci cezhraničné finančné služby. Postupne sme si vytvorili veľmi dobré meno, stálu klientelu a silné postavenie na slovenskom trhu. Ferratum Bank p.l.c. je spoľahlivá a férová voľba v poskytovaní finančných služieb krátkodobého charakteru. Našim krédom je naďalej byť istotou a expertom na rýchle online a SMS pôžičky. Aktuálne máme v portfóliu okrem Pôžičky do 350 € aj nový produkt a to Pôžičku do 700 €, ktorá ponúka možnosť klientom získať vyšší úver na dlhšiu dobu splatnosti ako doteraz. Viac informácii o spoločnosti môžete získať na https://www.ferratumgroup.com/.

Úvery cez Pôžičkomat

Nebanková spoločnosť Pôžičkomat je taktiež poskytovateľom pre nebankové úvery a to cez internet, čiže online formou. Tieto úvery do výplaty cez internet majú veľkú výhodu, že je možné o ne požiadať aj cez víkend alebo cez sviatok, čiže 365 dní v roku. Pôžičky sú bezúčelové, takže je možné ich použiť na hocičo a nevyžadujú sa žiadne poplatky vopred, taktiež aj zmluvné podmienky sú transparentné a bez skrytých chytákov.  Nebankovka má silné medzinárodné zázemie.

Na úvod je potrebná online registrácia za pomoci osobných údajov, kedy si poskytovateľ overí klienta z hľadiska trvalého pobytu, veku a príjmu. Na získanie pôžičiek je totiž nutné mať príjem, ale nie je nutné ho preukazovať alebo dokladovať jeho výšku. Taktiež je potrebné, aby žiadateľ nebol v omeškaní so splácaním iného úveru alebo splátky u inej finančnej inštitúcie. Ide v podstate o krátkodobé pôžičky známe zo Škandinávskych krajín ako tzv. fínske pôžičky.

Výhodou je, že sa hodia ideálna na nečakané menšie či väčšie výdaje alebo vtedy, ak potrebujete peniaze súrne na čokoľvek a nechcete čakať do výplaty. Tieto pôžičky sa poskytujú pre nových klientov od 25 do 95 €, druhá pôžička môže byť až do 500 € a pre dlhodobých je možnosť si požičať v rámci vernostného programu až do 900 €. Čo sa týka doby splatnosti, tá je od 5 do 31 dní, pričom je možné aj predĺženie tejto doby splatnosti v prípade potreby.

Od online požiadania o úver prostredníctvom webovej stránky až po schválenie obvykle neprejde viac ako 20 minút a vďaka automatizovanému systému sú finančné prostriedky odosielané do 10 minút od schválenia. Bežne tak už v ten istý deň alebo najneskôr do 24 hodín môže mať klient peniaze na účte. Tieto úvery sa hodia aj pre menej bonitných žiadateľov ako napríklad pre seniorov, pre študentov, pre mamičky na MD, pričom samozrejme podmienkou je mať nad 18 rokov a mať trvalý pobyt v SR.

Záverečné zhodnotenie

V prípade porovnania týchto dvoch poskytovateľov treba povedať, že nejde o úplne rovnaké alebo totožné pôžičky a podmienky úverov, hoci v praxi sa oba typy pôžičiek dajú využiť na rovnaký účel. Ukazuje sa tu však, že porovnanie a zhodnotenie ponúk komplexne a prieskum možností sú pre každého klienta najdôležitejšie pre to, aby si vybral správny úver a za čo najlepších podmienok. Nasledujúca tabuľka stručne zhodnocuje odlišnosti spomínaných úverov.

Krátkodobá pôžička Ferratum Rýchla pôžička Ferratum Krátkodobá pôžička Pôžičkomat
Výška pôžičky 30 € - 350 € Výška pôžičky 200 € - 700 € Výška pôžičky 25 € - 900 €
Splatnosť pôžičky 7 - 30 dní Splatnosť pôžičky 2 - 12 mesiacov Splatnosť pôžičky 5 - 31 dní
Online aj SMS pôžička Len online pôžička Len online pôžička
Výplata na účet aj poštou Výplata len na bankový účet Výplata len na bankový účet

Náš TIP - Siahnite po overenej pôžičke ešte dnes a získajte peniaze do 24 hodín:

Získať pôžičku

Článok spadá do kategorií: Pôžičkomat.sk, Bez ručenia, Ručiteľ, Pôžička na čokoľvek, Pôžička pred výplatou, Pôžičky pre dôchodcov, Pôžičky pre ženy na MD, Študentské pôžičky, Pôžičky pre každého, Pôžičky bez dokladovania príjmu, Rýchle pôžičky, Krátkodobé pôžičky, Pôžičky bez poplatkov, Pôžičky do 24 hodín, Pôžičky online, SMS pôžičky