...nezávislý trh pôžičiek, úverov a hypoték

Práve sa nachádzate: Koronavírus spôsobil nárast počtu žiadostí o online pôžičky

Koronavírus spôsobil nárast počtu žiadostí o online pôžičky

Dátum publikácie: 14.01.2021

Záujem ľudí o poskytnutie úveru cez internet sa od vypuknutia pandémie výrazne zvýšil. Príčinou je nielen vyhýbanie sa pobočkám bánk kvôli ochrane zdravia, ale taktiež fakt, že mnoho domácností prišlo o značnú časť príjmu.

Kvôli koronavírusu prišli mnohé domácnosti o značnú časť príjmu. Podnikatelia boli nútení zatvoriť svoje prevádzky, kvôli čomu tvorili niekoľko mesiacov stratu namiesto zisku. Mnoho zamestnancov stratilo zamestnanie, prípadne im bol skrátený pracovný úväzok. 

Výpadok príjmu domácnosti kompenzovali úverom

Úvery, záväzky a výdavky na domácnosť však treba platiť naďalej. Mnohé domácnosti nemali inú možnosť, ako komenzovať výpadok príjmu úverom. Čo sa týka trhu s hypotékami, banky na seba s reakciou nenechali dlho čakať a sprísnili podmienky ich poskytovania. Znížili maximálnu výšku poskytovaného úveru a vytvorili zoznam profesií, ktorým hypotéku neposkytovali vôbec. Obmedzenie sa týkalo najmä ľudí pracujúcich v gastro priemysle, v cestovnom ruchu, SZČO a ľudí s príjmom zo zahraničia.

Takíto ľudia stratili dosah na hypotéky, naďalej však v niektorých bankách mohli požiadať o spotrebný úver. Trendom vo vyhľadávaní sa tak stala online pôžička. Ľudia sa začali zaujímať o poskytnutie úveru cez internet a vo výhode boli banky, ktoré poskytovali úver na diaľku už dlhodobo.

Najbezpečnejšie je vybaviť si pôžičku cez internet

Aby sme sa vyhli šíreniu nákazy, bolo potrebné obmedzovať pohyb na spoločných verejných priestranstvách a stretávať sa s čo najmenej ľuďmi. Aj preto sa stala online pôžička populárnejšou, pretože nevyžadovala osobnú návštevu banky a množstvo času stráveného na jej pobočke.

Pri vybavení úveru cez internet stačí vyplniť žiadosť a počkať na informácie o schválení. Niektoré banky sľubujú poskytnutie financií do 24 hodín od schválenia pôžičky. S najatraktívnejšou ponukou online úveru prišla Tatra banka, ktorá poskytovala svojím klientom možnosť vybaviť si online úver cez mobilnú aplikáciu a načerpať ho do 10 minút.

Sú pôžičky v čase koronavírusu výhodné?

Odborníci nezaznamenali nárasť úrokov alebo poplatkov v dôsledku koronavírusu. Úroky na spotrebných úveroch aj hypotékach ostali aj s nástupom pandémie stabilné. Ku koncu roka sa navyše banky predbiehali s kampaňami o pôžičky s 0% úrokom.

V prípade, že máte záujem o úver, odporúčame vám urobiť si porovnanie úverov, vďaka čomu zistíte, ktorá banka vám poskytne úver najvýhodnejšie. V prípade online pôžičky môžete vyplniť niekoľko žiadostí naraz, čím zvýšite svoje šance na získanie úveru.

Článok spadá do kategorií: Bankové pôžičky

Autor článku

Peniazomat.sk

Peniazomat.sk